Sunday, May 4, 2008

WAHAI WANITA TERSAYANGG .

Insan Solehah


WAHAI WANITA TERSAYANG SEMUA NYA .

.................

KETAHUI LAH OLEH MU ,
.................


DI KAU ADA LAH KEKASIH ALLAH SWT,PADA MU ADA LAH SYURGA NYA .SYURGA BAWAH TAPAK KAKI WANITA .( IBU ).

..............

MULIA NYA KAMU WAHAI KAUM WANITA DI ISI ALLAH SWT .

...............

AMIN YA ALLAH YA ROBBAL'ALAMIN .

................

KETAHUI LAH OLEH MU JUGA ADA NYA ,

........................

Ketahui lah diri mu itu adalah tamsilan kepada keindahan, namun begitu diri mu jua adalah tamsilan kepada kerosakan & kemusnahan.


.........................


Tuhan menjadikan wanita untuk menghiasi BUMI TER CINTA ini. Tanpa wanita dunia ini terasa sempit dan tidak seronok untuk didiami. kaum lelaki akan berasa RIMAS sebagaimana Datuk kita Adam A.S. pernah dilanda GELISAH meskipun hidup dipenuhi kenikmatan DI SYURGA .

Who Am I?
Lalu baginda memohon kepada tuhan agar dijadikan seorang teman agar boleh dia berbicara, bergurau senda dan membina sahsiah Politik nya. maka terciptalah SITI HAWA ,wanita pertama di dunia ini dari tulang rusuk kiri Nabi Adam A. S. dan segala kenikmatan syurga disekeliling terasa wujud.


sun

Tanpa Permaisuri siapakah lelaki yang digelar raja ,

.............

Tanpa isteri siapalah lelaki yang digelar suami


...........


Tanpa wanita siapakah lelaki yang mahu digelar pemimpin

........


Tanpa perempuan siapakah lelaki yang digelar ayah


.......


Seorang wanita terutama yang bergelar isteri cukup mudah untuk memasuki syurga tetapi seorang wanita juga amat mudah dilemparkan ke NERAKA.Masya-allah. segalanya bergantung kepada Agamanya.
hijab
Lihatlah Peranan Wanita-Wanita Ini

.........

Tanpa Siti Khadijah , Nabi KeSayangan Kita Rasulullah S.A.W. tidak mendapat 'dorongan' yang amat diperlukan untuk terus bangkit , berpegang teguh kepada keyakinannya dan menyebarkan Islam sebagaimana semestinya.


............


Tanpa Aishah , Banyak hadis Rasulullah S.A.W. tidak sampai kepada umat Islam seluruhnya hingga ke hari ini .


.............


Tanpa Fatimah Az-Zahrah, Sayidina Ali tidak muncul sebagai menantu Rasulallah S.A.W. yang amat disayangi Nya .


...............


Tanpa Asiah , Nabi Musa A.S. tidak terbela hingga Asiah menjadi penentang kepada suaminya Firaun yang amat kufur dan mengaku tuhan itu.

.................

Tanpa Masitah , tidak terbukti betapa wanita boleh berpegang teguh kepada keimanan meskipun maut didepan matanya.

.................


Tanpa wanita , siapalah lelaki kerana setiap lelaki datangnya dari PERUT WANITA .


Heaven, Earth and HumanOLEH ITU, WAHAI LELAKI TERSAYANGG ,Ber syukur Lah Wahai Kaum Lelaki jangan Kamu Kianati ,Zalimi ,Sakiti, Kaum Wanita ,Hawa . Mereka ada Lah Ibu ibu Mu Jua .
................


Tanpa wanita , siapalah lelaki kerana setiap lelaki datangnya dari PERUT WANITA

.............

OLEH ITU, WAHAI LELAKI TERSAYANGG ,Ber syukur Lah Wahai Kaum Lelaki jangan Kamu Kianati ,Zalimi ,Sakiti, Kaum Wanita ,Hawa . Mereka ada Lah IBU IBU MU Jua .
....................


Tanpa wanita , siapalah lelaki kerana setiap lelaki datangnya dari PERUT WANITA

......................


Dari pada Wanita ,lelaki jua di lahir kan Dan Lelaki jua akan menjadiWALI ALLAH SWT kepada Anak Perampuan Nya kelak bila ingin Di Ijab kabul kan .Photobucket
Lihatlah Pula Peranan Wanita-Wanita Yang TIDAK BERIMAN Ini .

...................


Seorang wanita yang menjadi isteri kepada Nabi Nuh A.S. telah bertukar menjadi seorang penentang kepada kebenaran suami Nya .


..................

Seorang wanita di zaman permulaan Islam sanggup melapah dada Sayidina Hamzah r.a.DAN menguyah Hatinya kerana Dendam nya pada Islam Yang di Sebarkan .

.............


Seorang wanita tergamak meletakkan najis unta ke kepala Rasulallah S.A.W. semasa di dakwah nya .Masya-allah.

.................


Serta dalam sejarah manusia sejagat ramai wanita menjadi pendorong kepada kemaksiatan, keingkaran,kekufuran, kehancuran dan kemusnahan lelaki .

islam is my dean


allahInsight
Eye 3


Daun
Nabi kesayangan kita Bersabda : " Ada dua macam penduduk neraka yang keduanya belum kelihatan olehku, kaum yang memiliki rotan seperti ekor lembu, yang dipergunakannya untuk memukul orang .flower


Wanita-wanita yang berpakaian, tetapi sama dengan bertelanjang kerana pakaian nya itu terlalu minimum, terlalu nipis atau tembus pandang ,terlalu ketat atau pakaian yang merangsang lelaki kerana sebahagian auratnya terbuka, dan wanita yang mudah dirayu atau suka merayu, rambut mereka disasak bagaikan sanggul unta.Rambut nya di buka kan ,di warninya .di perlihatkan kepada mereka yang haram melihat nya .
flower


wanita-wanita tersebut tidak dapat masuk syurga, bahkan tidak dapat mencium bau syurga. padahal bau syurga dapat tercium dari jarak yang sangat jauh ." Itu lah ingatan Nabi kesayangan kita saw untuk diri di dalam diri mu wahai wanita Tersayang semua Nya .birdOleh yang demikian itu peragakanlah pakaian yang sempurna mengikut syariat islam. reka dan bentuklah sesuka citarasa kita asalkan ia longgar, labuh , tidak nipis dan mampu menutup AURAT diri mu sepenuhnya,
floweria pasti menawan malah mendatangkan pahala keuntungan buat diri mu. ilustrasi pakaian wanita islam dari sini merealisasikan tampilan diri sebagai wanita sejati lagi solehah yang di redhai oleh Allah swt dan di cintai oleh Nabi kesayangan kita saw .Maka Cari lah ke redhaan ALLAH SWT dan RASULLULAH SAW .untuk kebahagian diri Mu DI DUNIA INI DAN DI DUNIA MATI DIRI MU ESOK HARImuslimah

untukmu muslimah

No comments: